ATHENEUM
ATHENEUM
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

School-info

Trevianum bestaat uit 3 aparte scholen: havo, atheneum en gymnasium. Hier kun je lezen wat het schooltype atheneum inhoudt zodat je kunt beslissen of dit schooltype bij jou past.

Het atheneum is er voor leerlingen die een goed leerniveau aankunnen. We zeggen ook wel dat we verwachten dat je leercapaciteiten ruim voldoende tot goed te noemen zijn. Leerlingen die voor atheneum kiezen, moeten zelfstandig kunnen werken en taken zelf of in groepjes kunnen aanpakken en dit ook als een uitdaging zien.

Dit betekent natuurlijk niet dat we verwachten dat je meteen vanaf het begin alles zelf kunt, natuurlijk helpen we je om je weg te vinden op de nieuwe school. Maar een atheneumleerling moet met minder begeleiding en structuur van de leraar in staat zijn om de leerstof toch te begrijpen en te kunnen verwerken. Als we al naar de toekomst kijken: een atheneumopleiding duurt zes jaar en bereidt voor op een vervolgstudie aan de universiteit.

In de eerste klas atheneum krijg je naast de gewone vaklessen (zoals Nederlands en geschiedenis) ook nog drie ondersteunende lessen: mentorles, vaardighedenontwikkeling en rekenen & taal. De mentorles wordt gegeven door de mentor. Tijdens deze lessen leer je hoe je je agenda moet gebruiken, hoe je moet leren voor een proefwerk, enzovoorts. In de lessen vaardighedenontwikkeling wordt gekeken wat jij nodig hebt: extra versterking in een bepaald vak of juist verrijking, bijvoorbeeld door introductielessen Duits, of een ander vak. Bijzonder aan het atheneum is dat er in de lessen Engels het beginprogramma van Cambridge Engels aangeboden wordt.

Op deze manier kun je kennis maken met een andere manier van Engels onderwijs en kun je beslissen of je vanaf klas 2 het Cambridge programma zou willen volgen of met gewoon Engels verder wil gaan. Het atheneum laat je dus kennismaken met verschillende uitdagingen om ervoor te zorgen dat jij zicht krijgt op welke uitdaging goed bij jou past.